U trendu

Nikolić sledeće sedmice u Vatikanu, za mesec ili dva u Sarajevu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo bi da otputuje u zvaničnu posetu poglavaru Rimokatoličke crkve papi Franju u Vatikan krajem sledeće nedelje, saznaje dnevni list Danas u kabinetu predsednika.

Nikolić je još u aprilu trebalo da poseti Vatikan ali je zbog kvara na avionu, delegacija koju je predvodio predsednik, morala da se vrati u Beograd.

Tada je bilo planirano da Nikolić prenese papi Franji pojedine stavove Srpske pravoslavne crkve koji su od zajedničkog interesa, zbog čega je uoči polaska za Vatikan, predsednik razgovarao i s patrijarhom SPC-a Irinejom, podseća Danas u izdanju od petka.

Prema navodima lista, predsednik Srbije bi u narednih mesec ili dva trebalo da poseti i Sarajevo, nakon što je poseta planirana za jun odložena do okončanja tadašnjeg ekstradicijskog postupka u slučaju hapšenja ratnog komandanta muslimana Srebrenice Nasera Orića.

Tada je Kabinet predsednika Nikolića saopštio da zahtev bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića za odlaganje posete, neće promeniti dobre namere Srbije prema svim građanima BiH.

U Kabinet predsenika navode da će Nikolić uvek otići u zvaničnu posetu BiH kada sva tri člana Predsedništva te zemlje pokažu jedinstvo i spremnost za takvu posetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar