Nikolić: Srce nam je na Istoku, ali želimo da živimo kao Zapad

Foto: Beta

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbiji „Istok u srcu“, ali da želi da živi kao Zapad, pa zato ne može da se opredeli, saopštila je kancelarija predsednika Srbije.

U razgovoru ss ambasadorom Pakistan Arifom Mahmudom, Nikolić je rekao da je Srbija na raskrsnici Istoka i Zapada.

„Nama je Istok u srcu, ali želimo da živimo kao Zapad. Mi to ne možemo, a razlog je naša prošlosti i ono što nas čini. Mi jednostavno ne možemo da se opredelimo i zato smo prijatelji i jednima i drugima“, rekao je Nikolić.

Predsednik je u razgovoru s ambasadorom Pakistana izrazio je zadovoljstvo napretkom saradnje dve zemlje, posebno u oblasti vojne industrije.

„Srbija gaji iskreno prijateljstvo prema Pakistanu uprkos činjenici da ne delimo stavove u odredjenim pitanjima. Pakistan je priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i mi znamo kako je došlo do tog priznanja“, rekao je Nikolić i dodao da uprkos smanjenju troškova treba razmotriti otvaranje ambasade u Islamabadu.

Mahmud je zahvalio Nikoliću na podršci i prijateljskom odnosu prema Pakistanu i njemu lično, navodi se u saopštenju.

„Putovao sam u najzabačenija sela u Srbiji i imao priliku da upoznam gostopromstvo i dobrotu srpskog naroda. Izbeglička kriza je pokazala da je Srbija najgostoljubivija zemlja na migrantskoj ruti“, rekao je Mahmud.

On je rekao da Pakistan podržava evrointegracije Srbije, kao i dijalog Beograda i Prištine. „Vidim u Srbiji mnogo više optimizma i u političkom i u ekonomskom smislu“, rekao je Mahmud.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar