U trendu

Nikolić: U nastavku dijaloga sa Prištinom insistirati na presudi Ivanoviću

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je večeras da bi delegacija Beograda u nastavku dijaloga sa Prištinom zakazanom za sutra trebalo da insistira na presudi lideru Gradjanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću.

„Mislim da će premijer (Aleksandar Vučić) pokrenuti pitanje presude, i to nije mešanje u sudsku presudu. Nije bilo svedoka ni dokaza, i čak je sudija u presudi naveo da nije bilo dokaza, ali da je, navodno, Ivanović znao šta će se desiti. To su besmislice“, rekao je predsednik za televiziju Pink.

On je kazao da u novoj rundi dijaloga jedna od tema mora da bude i Zajednica srpskih opština.

„Priština pokušava u dijalogu da polako dobije sve funkcije koje jedna država obavlja, a Srbija je već dosta toga dala, čime se smanjuje manevarski prostor, te posle počinje vršenje vlasti na Kosovu na osnovu postignutih sporazuma. To je prelomna tačka i to premijer zna“, kazao je Nikolić.

Predsednik je ocenio i da bi država trebalo da insistira na tome da unapred dobije tekst pravno-obavezujućeg sporazuma u okviru poglavlja 35 o Kosovu, kako bi se znalo da li Srbija može da prihvati ono što u tom tekstu piše.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar