Niš:Ambasador SAD Kajl Skot zasvirao trubu

NIŠ – Ambasador SAD Kajl Skot, koji boravi na festivalu Nišvil, danas je iznenadio prisutne na pres koferenciji zasviravši trubu.

Direktor „Nišvil“ džez festivala, Ivan Blagojević, nakon što je sa ambasadorom Skotom obišao niški Muzej džeza, napravio je veliko iznenadenje kada je na konferenciji za novinare na sto stavio trubu.

On je objasnio da je načuo da je američki ambasador muzicar i da će ga zamoliti da napravi jednu džez improvizaciju.

Ambasador se poverio da je svirao u školskom orkestru pre mnogo godina.

“ Prvo, ovo nije fer, jer ja sam mu rekao da sam svirao instrumente kada sam bio u srednjoj školi. To je pre da ne kažem koliko godina, ali vecina vaših muzicara su rođeni posle tog datuma kada sam ja završio srednju školu“, kazao je on.

On je dodao da je muzika uvek bila sastavni deo školovanja u Americi.

„Preko muzike ja sam imao svoje društvo u srednjoj školi. Sećam se kao nekih od najboljih dana kada sam svirao u orkestru u srednjoj školi. Ali to je bilo davno. Ne znam da li ću moći da sviram, ali ako sam ja loš to znači da je bolje doći uveče da slušate Džipsi kings koji su još mnogo mnogo bolji muzicari“, rekao je Skot a zatim odsvirao jednu džez melodiju na trubi, prenosi Blic.

Blagojevic je na konferenciji rekao da ambasada SAD već godinama pomaže „Nišvil“ daleko više nego sve ambasade zajedno a da je ove godine napravljen korak više jer je pored svih bendova koji dolaze iz Amerike, gde je nastao džez, na programu bio jedan kantri sastav sa Aljaske.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike