najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nišlije traže smenu gradskog rukovodstva

Nekoliko stotina Nišlija protestovalo je u subotu popodne ispred Gradske kuće zahtevajući smenu kompletnog rukovodstva grada “zbog javašluka u javnim preduzećima i negativnog izveštaja Državne revizorske institucije” (DRI).

Protest je organizovalo Udruženje predsednika skupština stanara koje je i ovom prilikom podsetilo da je izveštaj DRI pokazao da je iz budžeta grada tokom 2014. godine nepravilno potrošeno 1,6 milijardi dinara.

“Mesecima smo upozoravali na javašluk u javnim preduzećima. DRI je svojim izveštajem pokazao da su naše tvrdnje bile tačne. Izveštaj je pokazao da i grad posluje poput javnih preduzeća”, rekao je Djokica Jovanović iz Udruženja predsednika skupština stanara.

On je demantovao tvrdnje gradonačelnika Niša Zorana Perišića da Udruženje namerava da se prikloni odredjenoj političkoj stranci.

“Nemamo nameru da se priklanjamo bilo kome, ali imamo nameru da kontrolišemo sve stranke koje dodju na vlast”, kazao je Jovanović. 

Predstavnici Udruženja su najavili da tokom zime neće organizovati proteste već tribine, a sa protestima će nastaviti na proleće. 

Uoči današnjeg okupljanja gradjana, gradonačelnik Zoran Perišić je na juče održanoj konferenciji za novinare rekao da je Srbija daleko od 1996. godine, od pokradenih izbora i svega onoga što je gradjane Niša opravdano izvelo na ulice.

“Institucije grada i države postoje. Na tri i po meseca pred krajnji rok za raspisivanje lokalnih izbora, vi praktično gubite način funkcionisanja grada ili ga dovodite u pitanje ovakvim zahtevima”, izjavio je Perišić.

On je istakao da se obistinjuju njegova predvidjanja da će Udruženje predsednika skupština stanara sa komunalnih preći na političke zahteve.

“Sada vam najavljujem da će se u dogledno vreme Udruženje vezati za jednu političku stranku koja u ovom trenutku nije parlamentarna”, kazao je Perišić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike