Normalizacija odnosa BG i PR ne gradi se na zaboravu zločina

BEOGRAD 13. avgusta (Tanjug) – Bilo kakva normalizacija odnosa između Srba i Albanaca i Beograda i Prištine ne može se graditi na zaboravu masovnih i organizovanih zločina pripadnika tzv. OVK bez istine i pravde za brojne srpske žrtve na Kosovu i Metohiji, poručuje Srpska koordinacija povodom 15 godina od ubistva i ranjavanja srpske dece u Goraždevcu kod Peći.

Srpska koordinacija ukazuje da 15 godina nakon masakra nad srpskom decom u Goraždevcu niko nije odgovarao za ovaj zločin i da je tužilac EULEKS-a još 2010. godine obustavio istragu, „zbog nedostatka dokaza“.

„Time je nastavljena anticivilizacijska praksa neodgovornosti za zločine počinjene nad Srbima na KiM bez izgleda da se ona u dogledno vreme promeni“, navodi se u saopštenju Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije (Srpska koordinacija).

Ta organizacija javno poziva međunarodne faktore na KiM i vlasti u Srbiji da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se priveli pravdi počinioci ovog i drugih zločina nad Srbima na KiM.

Srpska koordinacija podseća da su u oružanom napadu na 50-oro srpske dece koja su se kupala u Bistrici ubijeni Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19) i da su teško ranjeni Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorđe Ugrenović (20).

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike