Nova provokacija: Crnogorski ministar podržao Prištinu

Okončanje dijaloga između Kosova i Srbije, koliko god taj put bio dug, mora se završiti priznavanjem Kosova od strane Srbije, ocenio je ministara spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović.

On je dodao da Crna Gora ima izvesnu zabrinutost oko mogućeg rešenja baziranog na razmeni teritorija, ali da će prihvatiti svaki dogovor jer, kako je rekao, „što je dobro za susede dobro je i za Crnu Goru“.

Ministar Darmanović je, tokom zvanične posete Prištini, potpisao sa svojim kolegom Bedžetom Pacolijem sporazum koji se odnosi na saradnju u kontekstu evroatlanstkih integracija.

– Crna Gora je mala država koja želi mir u regionu i ne odgovoaraju joj krize, čak i kada se ne odnose na nas. Želimo našim susedima dobro jer neće ni nama biti dobro ako nije našim susedima. Zato želimo da Srbija i Kosovo svoje odnose reše na najbolji mogući način – rekao je Darmanović, prenosi RTK Live.

On je dodao da je normalno da se kraj toga puta, koji je verovatno dug, podrazumeva da se mora završiti priznanjem Kosova od strane Srbije.

– Šta će biti u međuvremenu i koja će rešenja dovesti do rešenja problema između Srbije i Kosova, ne možemo da vidimo sasvim – rekao je Darmanović, podsećajući da se rešenje dijaloga povremeno zasniva na teritorijalnim korekcijama.

Darmanović i Pacoli ocenili su da su odnosi između Kosova i Crne Gore dobri, da nema nerešenih pitanja, i da treba poboljšati saradnju u oblasti ekonomije. Razgovarali su i o položaju crnogorske zajednice na Kosovu, a Pacoli je rekao tom prilikom rekao da će ustavna kategorizacija crnogoraca uslediti uskoro.

(RTK Live)

5 komentara
 1. Anonimni

  Ko bi mogao biti od ovakvog smrada priznali ste i cutite vise niko vas ne pita za misljenje.

 2. Anonimni

  kakav BUZDOVAN Darmici ti ces narediti da priznamo kosovo .Vi ste priznali,Budite crecni sa kaurima nek vam je sa srecom .

 3. Anonimni

  Kad vas pritisnu Sikusi ne zovite nas u Grckoj se BRCKAMO a za vas nemarimo! To sto ste „nezavisne“ -brzo ce doci na naplatu a vi ce te VIA ITALIA!

 4. Anonimni

  Darmanović je crnogorski Makron. (oženio je majku svog školskog druga)

 5. Anonimni

  Treba videti ko mu je DEDA -kog porekla pa se onda cuditi!

Napišite komentar