najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nova sednica Skupštine Srbije

Skupština Srbije počinje danas novu sednicu na čijem dnevnom redu bi, pored ostalog, trebalo da budu liste kandidata za izbor tužioca za organizovani kriminal i tužioca za ratne zločine, kao i izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu naišle su na brojne kritike i proteste poljoprivrednika, jer se njima omogućava prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta, kao i davanje u zakup preduzećima na 30 godina.

Predloženo je da na dnevnom redu budu i izmene i dopune Zakona o naučno-istraživačkoj delatnosti, o osnivanju odbora za etiku koji bi, pored ostalog, trebalo da se bavi i pitanjima eventualnih plagijata doktorskih disertacija.

Na dnevnom redu bi trebalo da bude i Predlog zakona o privremenom uredjenju načina naplate takse za javni medijski servis, kojim se utvrdjuje da taksa iznosi 150 dinara i da se naplaćuje preko računa za struju.

Poslanici bi trebalo da razmatraju predloge ili izmene zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, o poreskom postupku i poreskoj administraciji, o tržištu kapitala, o porezu na dobit pravnih lica, o porezu na dohodak gradjana i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i o zadrugama.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune Zakona o republičkim administrativnim taksama, Predlog zakona o preuzimanju obaveza Javnog preduzeća ”Srbijagas” prema privrednom društvu ”Naftna industrija Srbije” i pretvaranju tih obaveza u javni dug Srbije, kao i potvrdjivanje sporazuma o zajmu od Medjunarodne banke za obnovu i razvoj.

Sednica Skupštine Srbije sa ukupno 73 tačke dnevnog reda, od kojih su 53 predlozi kandidata za tužioce, zakazana je za 10.00 sati.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike