U trendu

Nova stranka: Direktor Er Srbije pod istragom u Italiji

Nova stranka upozorila je javnost da  je sadašnji generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit, inače  bivši finansijski direktor kompanije Alitalija, jedan od glavnih osumnjičenih za bankrot Alitalije 2017. godine i to  tokom strateškog partnerstva sa Etihad Ervejzom.

Oni navode da je italijansko tužilaštvo utvrdilo da je Etihad bio umešan u brojne finansijske prekršaje u Alitaliji, a u istrazi je kao osumnjičeni imenovan  i Nejsmit, koji je, kako je podsetila Nova stranka prvobitno bio šef službe za finansijsku i poslovnu transformaciju u kompaniji Er Srbija, ali je ubrzo  unapredjen na mesto direktora, posle ostavke Daneta Kondića.

U saopštenju Nove stranke ocenjeno je da je po sredi „isprobana mašinerija za izvlačenje para“, ovoga puta gradjana Srbije, jer je država po ugovoru Er Srbiji sve do 2017. redovno davala subvencije kako bi se nadomestio nedostatak gotovinskih sredstava u toj kompaniji, dok je ukupan iznos ostao do danas državna tajna.

„Sramno zato zvuče tvrdnje i obećanja aktuelnog režima, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji se godinama kleo u vekovno arapsko-srpsko prijateljstvo i obećavao da će Er Srbija, uz pomoć Etihada, postati najprofitabilnija kompanija, iako su njeni gubici odavno alarmantni. Snažno povezana kriminalna mreža izvesno će i sa Er Srbijom učiniti isto što i Alitaliji, zbog čega je dužnost svih nas ne samo da javnosti ukažemo na kriminal i korupciju u samom vrhu, već i da se protiv njega odlučno i dosledno borimo“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar