U trendu

Nova stranka kritikuje Vučića povodom gašenja Vranjskih novina

Nova stranka ocenila je danas, povodom gašenja Vranjskih novina, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „glavni dželat nad njemu nepodobnim medijima u Srbiji“.

Nova stranka je u saopštenju pozvala profesionalne medije, novinarska udruženja i celokupnu javnost da iskažu solidarnost i stanu uz „Vranjske“, navodeći da je odbrana profesionalnih i slobodnih medija „odbrana celog društva“.

„Novine ‘Vranjske’ najnovija su, ali očigledno ne i konačna žrtva neoradikalske nejažljive želje da protera svaki profesionalni medij, a gradjanima otme i najmanji prostor slobodne misli. Ako medijska scena potpuno preraste u šaradu režimskih biltena i Vučićevih megafona, Srbija će i zvanično postati privatna SNS država“, ocenila je Nova.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović saopštio je danas da počinje štrajk gladju i zaključao se u prostorije tog lista u centru Vranja.

Obradović je štrajk gladju počeo zbog gašenja Vranjskih da bi, kako je naveo u otvorenom pismu, skrenuo pažnju „novinarima i novinarkama, ali i svim gradjanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina“.

Tim povodom večeras je ispred Vlade Srbije skup podrške Obradoviću pod nazivom „Stojimo uz Vranjske“.

Skupu prisustvuju poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, lider Levice Srbije Borko Stefanović, narodni poslanik Djordje Vukadinović, članica Saveta za štampu Tamara Skrozza, advokat Božo Prelević, predstavnici Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ i mnogi novinari.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.