U trendu

Nova stranka: Napad na aktivistu pokazuje da Vučićev režim prelazi na najbrutalnije metode

Nova stranka zatrazila je danas hitnu reakciju nadležnih povodom jučerašnjeg napada na novosadskog gradjanskog opozicionog aktivistu Milana Vujića.

Kako se navodi u saopštenju Nove stranke, postalo je jasno da režim Aleksandra Vučića sve češće prelazi na najbrutalnije metode obračuna sa političkim neistomišljenicima.

„Očigledno je da su trn u oku aktuelnoj vlasti bili oštri kritički tekstovi sa kojima je Vujić izlazio u javnost, želeći da ukaže na sav kriminal i primitivizam ljudi koje vode našu državu, zbog čega je postao meta režimskih huligana koji su mu, praćeno uvredama, naneli teške telesne povrede, što za posledicu ima višestruki prelom lobanje“, naveli su iz Nove stranke.

Oni su istakli da je to samo još jedan od dokaza da se „u državi sa ovakvom vlašću svako mišljenje suprotno onom koje oni predstavljaju kao ‘Sveto Pismo'“ doživljava kao „direktno ugrožavanje mira i stabilnosti“, „državni udar“, „saradnja sa neprijateljima Srbije“ i slično.

„Nažalost, brutalni napad u Novom Sadu tek je jedan u nizu obračuna kroz koje naši sugradjani svakodnevno prolaze. Od pretnji gubitkom posla, preko provlačenja po režimskim medijima, čija je jedina uloga da lažima pokušaju da srozaju ugled svakoga ko progovori protiv Vučića, te time i njihove poruke učine beznačajnima, do gaženja slobodnih medija, omalovažavanja žena u javnom poslu, i povrh svega fizičkih nasrtaja“, rekli su u Novoj stranci.

Sve to, kako su rekli, vodi ka zaključku da je Srbija „odavno zagazila duboko nazad u mračne 90-te godine, kada su ataci poput pomenutih bili svakodnevna pojava, a pojedini su završavali i smrću“.

„Zato Nova stranka upozorava da politika nikako i nigde ne sme biti borba na život i smrt i poziva nadležne organe da što pre reaguju i privedu pravdi vinovnike ovog napada. Dosledna i oštra opoziciona borba dužnost je svih onih koji sebi, svojoj porodici, deci, prijateljima i državi žele dobro, a u Evropi 21. veka odgovor na kritiku u vidu napada bilo koje vrste mora biti najstrože kažnjen“, zaključuje se u saopštenju Nove stranke.

Aktivistu i studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milana Vujića napao je sinoć, za sada, nepoznati muškarac i teško ga povredio. Pre nego što ga je udario pesnicom u glavu rekao je da je to zbog njegovih objava na društvenim mrežama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.