Nova stranka osudila napad na Radišića: Napad direktno inspirisao Vučić

Nova stranka osudila je napad na novinara regionalne Televizije N1 Nikolu Radišića i ocenili da je taj napad direktno inspirisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Prvi čovek Srpske napredne stranke i njegovi prateći vokali konstantno ovu televiziju etiketiraju kao ‘američku’, kao ‘CIA televiziju’, kao ‘plaćeničku’. Nazivajući radnike ove medijske kuće, kao i druge, profesionalne novinare svojim omiljenim terminom – ‘izdajnicima’, direktno im stavljaju metu na čelo i huškaju svoje poslušnike ekstremiste na fizički obračun“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su ranije da su dve nepoznate osobe pretile novinaru TV N1 Nikoli Radišiću u centru grada i uz pljuvanje, psovale „mater američku“ i „izdajničku“.

Ta stranka dodala je da su aktivisti SNS pretili čak i smrću predstavnicima tri romske organizacije koje su podržale listu „Da oslobodimo Beograd – DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni“ i da su oni posle toga odustali od javne podrške koaliciji.

„Očigledno su hodajuće mete danas postali svi oni koji ne podržavaju Vučića i njegove popisivače glasova“, navodi se u saopštenju i dodaje da je Srbija sa SNS i Vučićem „sve bliže hunti“ i da društvo mora da ustane protiv toga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.