U trendu

Nova stranka: Podrška urednici KTV televizije, najnovijoj meti naprednjačkog pohoda na medije

Nova stranka ocenila je danas da su finansijske ucene i direktne pretnje upućene glavnoj i odgovornoj urednici zrenjaninske KTV televizije Danici Radić paradigma „kukavičkog režima i njegovog prljavog pohoda na sve medije koji ne saučestvuju u proizvodnji lažne ‘realnosti’ naprednjačkog kartela“.

Nova je pružila podršku Danici Radić i njenim naporima da „domaću i medjunarodnu javnost obavesti o svim ‘finesama’ naprednjačkog gušenja slobodnih medija“.

Pozvali su domaću javnost da stane u odbranu slobodnih medija, jer su oni temelj slobodnog društva.

„Pretnje Radićevoj potiču direktno od gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i direktora BIA Bratislava Gašića. Nepristojne ponude, potom otvoreno ucenjivanje da proda televiziju i prepusti je u ruke SNS ili, u suprotnom, ‘neće više videti ni dinar’, a onda i ‘naprasno’ otkazivanje komitenata, razradjen je metod kojim se naprednjački silnici uveliko koriste kako bi ubijanjem medija građanima ukinuli pravo na objektivno informisanje“, navela je Nova stranka.

Stranka je od medjunarodne zajednice zatražila da, kako su naveli, „prestane sa povladjivanjem (predsedniku Srbije Aleksandru) Vučiću samo zbog ‘usluga’ koje im duguje i da ne zatvara oči pred ovim, ali i brojnim drugim slučajevima ubijanja medija u Srbiji“.

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da mu se obratila urednica televizije KTV iz Zrenjanina Danica Radić rekavši da joj je gradonačelnik Čedomir Janjić preneo poruku direktora BIA Bratislava Gašića da treba da proda tu televiziju, što je Janjić demantovao.

Danica Radić je u pismu UNS-u napisala da KTV zbog svoje uredjivačke politike godinama trpi pritiske vlasti.Navela je da joj je gradonačelnik Čedomir Janjić nedavno „preneo poruku Bratislava Gašića da mora da proda televiziju jer inače neće dobiti sredstva za sufinansiranje medijskih projekata“, i da su posle te njegove posete „komitenti naprasno počeli otkazivati saradnju“.

„Televizija KTV je jedna od najstarijih lokalnih TV stanica u Srbiji, emituje program od 1993. godine. Oduvek smo bili otvoreni za sve političke opcije. Zbog profesionalnog informisanja proganjani smo za vreme DOS-a i intezivno od 2006. do 2012. godine. Najveći pritisak na slobodno novinarstvo, na našu medijsku kuću i na nas lično počinje 2012. godine, dolaskom Aleksandra Vučića na vlast, upravo lidera zbog kojeg smo u vreme DS-a bili progonjeni jer su on i njegovi saradnici gostovali na našoj televiziji“, rekla je Radić za UNS.

Ona podsetila da ju je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u martu na TV Pink nazvao „kriminalcem“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.