U trendu

Nova stranka podržava akciju Stop medijskom mraku

Nova stranka podržala je danas inicijativu Grupe za slobodu medija „Stop medijskom mraku“ i ocenila da je sistemskim uništavanjem medija, zastrašivanjem novinara, represivnim merama i finansijskim ucenama ozbiljno ugrožen temelj demokratskog društva. 

„Medijska scena je danas duboko zagadjena kvazi novinarima dresiranim za beskrupulozno blaćenje političkih neistomišljenika. Umesto nepristrasnih i profesionalnih medija, monopol nad javnim informisanjem drže Vučićevi megafoni i huškačka glasila, koji razum gradjana bestijalno uvlače u svoje prljave imitacije jeftinih rijalitija“, navodi se u saopštenju te stranke.

Nova stranka je navela da su retki mediji koji uspevaju da odbrane čast svoje profesije i odupru se pritiscima da se stave u ulogu privatnog servisa političkih i ekonomskih oligarha. 

„Pridružićemo se akciji u četvrtak 28. septembra, tačno u podne, kada će hrabri mediji koji odolevaju režimskim pritiscima, organizacije i pojedinci zamračiti svoje profile na društvenim mrežama, a svoja elektronska/štampana izdanja obeležiti crnom slikom koja simbolizuje mrak – ono što Srbiju, ako se ne odupre, čeka kao krajnji bilans Vučićevog obračuna sa profesionalnim novinarima“, navela je Nova stranka. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike