U trendu

Nova stranka u akciji očuvanja glavog grada i budućnosti zemlje (VIDEO)

Beogradski odbor i Forum mladih Nove stranke zasadili su sadnice u akciji „NOVO drvo“ koja će biti nastavljena i narednih dana kao odgovor na seču 150 zdravih stabala na Kalemegdanu zbog izgradnje gondole, saopštila je danas ta stranka.

„Beograd je spremno dočekao seču pluća grada direktnim odgovorom Foruma mladih koji su već zasadili dve sadnice u akciji ‘NOVO drvo’, navedeno je u saopštenju uz najavu da će Nova stranka „budno motriti“ i na najavu preduzeća Beogradska tvrdjava o obnovi istorijskih spomenika.

Kako je u saopštenju navedeno, Beogradjani i kompletna javnost u Srbiji zgroženi su onim što se poslednjih dana dešava, a vlast Srpske napredne stranke predstavlja kao „rekonstrukciju“ i razvoj saobraćaja i turizma prestonice.

„Nakon posečenih 150 zdravih stabala na Kalemegdanu, zarad besmislenog projekta gradnje gondole koja nikome nije potrebna, aktuelni režim pustio je svoje primitivne pipke dalje, i to udarajući direktno na istoriju i kulturno nasledje države. Tako su Beogradjani u neverici posmatrali razlupane Velike stepenice na tvrdjavi, ali i čekićem odvaljene delove Milenijumske kule iz 9. veka na Gardošu“, navedeno je u saopštenju.

Gradski odbor Nove stranke Beograd pozvao je sve ljude dobre volje da se pridruže u akciji očuvanja ne samo glavnog grada, već i budućnosti cele zemlje, koja je kako se u saopštenju dodaje, preživela „udare mnogih spoljnih i unutrašnjih neprijatelja, pa će zasigurno i napredno-nazadnjačke vlasti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.