Nova Tačijeva poruka posle povratka iz Amerike

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da bezuslovno treba nastaviti dijalog između Beograda i Prištine.

Na konferenciji za novinare po povratku iz SAD, gde je prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku, Tači je pozvao kosovsku vladu i koalicione partnere da poštuju zahtev SAD o suspenziji taksi, preneo je RTK 2.

„Smatram da domaće institucije treba da poštuju taj savet, ne da ukinu takse, već da dozvole privremenu suspenziju. Naravno da je ta odluka na vladi, koalicionim partnerima, političkim partijama, svima. Na prvi pogled izgleda da je Srbija oštećena za desetine miliona evra, ali naglašavam da ne postoji cena koju možemo platiti ukoliko dođe do slabljenja odnosa Kosova i SAD. Taj odnos nema cenu. Pozivam politički spektar da razmišlja mudro“, rekao je Tači.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Anonimni

    prestanite u svemu da gubite vreme i zivce. Pricekajte do kraja marta og da vidimo ko su najvece APRILSKE BUDALE; EU CE SE ISTOPITI KAO SNEZNE PAHULJICE. Kada VB napusti EU sve druge clanice ce pasti kao domino’ jer AM nemze biti kancelarka za EU I ZA NEMCKU kao kancelar u drugom svetskom ratu A.H. KADA JE e.u imala glavne izbore ? M.P. TA NE TRABA DA PREGOVARAJU SA M.E.P. U’N. su odgovorn za ovaj HAOS U SVETU. od 195 delegata 30 su clanice NATO 28 U E.U.JI ANONIMAN

  2. Anonimni

    nece Srbi nikada pristati na privremeno povlacenje taxi i na ucene

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike