U trendu

Novaković: Novi načelnik novosadske policije blizak vlasniku kompanije Galens

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković uputio je danas otvoreno pismo direktoru policije Vladimiru Rebiću u kojem ga je optužio da je imenovanjem Slobodana Malešića za novog načelnika policije u Novom Sadu zapravo obezbedio „ličnog načelnika“ policije za kompaniju Galens i njenog vlasnika Nebojšu Petrića.

„Predlažem da se ova odluka preispita i da se u što kraćem roku predloži profesionalno i održivo rešenje“, naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je najveći problem kriminala u Novom Sadu sprega Andreja Vučića i Miloša Vučevića sa kompanijom Galens i da je imenovanjem Malešića za načelnika policije stvorena policijska zaštita za projekat Novi Sad na vodi.

„Jedan od vlasnika kompanije Galens Nebojša Petrić i novi načelnik policije Slobodan Malešić se poznaju još iz rodnog Prijepolja i u lično su dobrim odnosima. Dakle, Nebojša Petrić i kompanija Galens su dobili svog ličnog načelnika policije. Ovim je stvorena policijska zaštita za realizaciju projekta ‘Novi Sad na vodi’ u kom dominantnu korumptivnu ulogu ima upravo Galens“, naveo je Novaković.

Dodao je da problem nije u tome što su Petrić i Malešić iz istog mesta, nego činjenica da se dugo i dobro poznaju i da taj odnos ne može imati onu vrstu profesionalne distance koju posao načelnika policije podrazumeva.

Dodao je da je u svojoj profesionalnoj karijeri imao čast da saradjuje sa Marinkom Kresojom, Nikolom Brkićem, Djordjem Ostojićem, Miladinom Kostreševićem i Stevanom Krstićem i da su svi oni odreda kao načelnici pokazali izuzetne lične i profesionalne kvalitete, a svojim obrazovanjem i profesionalnim napredovanjem bili su isključivo vezani za Novi Sad.

„Dolaskom SNS-a na vlast prvo je u Novi Sad sa Vračara na predlog Dijane Hrkalović došao Siniša Radaković, potom je iz Subotice vraćen Milorad Šušnjić, a sada iz uprave policije dolazi Slobodan Malešić. Da li je moguće da u Novom Sadu ne postoji niko ko bi mogao biti načelnik policije? Kako vas nije sramota da tako omalovažavate, potcenjujete i vredjate profesionalce zaposlene u Policijskoj upravi Novi Sad“, rekao je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.