Novi aparat za transfuziju krvi KBC-u u Gračanici

GRAČANICA – Opština Gračanica donirala je Kliničko bolničkom centru u tom mestu savremeni aparat za transfuziju krvi, saopšteno je danas iz te opštine.

Direktoru KBC-a Bratislavu Laziću, takozvani aparat za centrifugu krvi, uručili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović.

Lazić je istakao da je taj uređan bio neophodan, jer je postojeći praktično već na izdisaju.

„Ova tzv. centrifuga, koja spada u jednu od najkvalitetnijih, omogućiće da na vrhunskom nivou, potpuno bezbedno tretiramo krv davalaca. Tako ćemo moći na još kvalitetniji način da obezbedimo krv i derivate krvi za ceo Kliničko-bolnički centar“, rekao je Lazić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je da je nabavka savremene opreme i aparata, i stalno ulaganje u zdravstveni sistem, proces koji će i ove godine biti na listi prioriteta u radu te opštine, kako bi se meštanima osigurala što bolja zdravstvena zaštita.

„Već smo se dogovorili na koji ćemo način u narednom periodu snabdeti našu bolnicu sa još savremenijim uređajima, čime ćemo još više poboljšati uslove u bolnici“, rekao je Popović.

Opština Gračanica je tokom prošle godine snabdela mnoge zdravstvene ustanove najsavremnijim medicinskim aparatima, poput najsavremenijeg rendgen i ultrazvučnih aparata, ali i aparata za oftamologiju, otorinolaringologiju i internu medicinu, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike