U trendu

Novi poslanički klub LDP-LSV-SDA Sandžak u Skupštini Srbije

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović vratio se u Skupštini Srbije u poslaničku grupu LDP gde su prešla i tri poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine: Nenad Čanak, Nada Lazić i Olena Papuga.

Oni će zajedno s još tri poslanika LDP-a i dva poslanika SDA Sandžaka, činiti novi poslanički klub koji će nositi naziv LDP-LSV-SDA Sandžak, sa ukupno devet poslanika.

„Priključenje poslanika LSV-a poslaničkom klubu LDP-SDA Sandžaka predstavlja nastavak i logičan sled političke saradnje izmedju partija koje su se oduvek beskompromisno borile za vrednosti moderne, gradjanske i evropske Srbije. Na ovaj način omogućeno je da političke ideje i uverenja LSV budu što bolje zastupljeni u Skupštini Srbije, što samo može da doprinese jačanju gradjanskih snaga u zemlji“, saopštila je LDP.

Poslanici LSV su zbog odlaska Marinike Tepić skoro ostali bez poslaničkog kluba, te im je Jovanović „pritrčao u pomoć“ i popunio prazninu, kako bi poslanički klub opstao.

Medjutim zbog dolaska Jovanovića, poslanički klub je napustio Goran Čabradi iz Zelene stranke, što je opet svelo broj poslanika na manje od pet, koliko je neophodno za formiranje poslaničkog kluba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.