U trendu

Novi predsednik opštine Vračar iz SNS-a

Glasovima 23 odbornika Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Liberalno demokratske partije (LDP) i Demokratske stranke Srbije (DSS), naprednjak dr Milan Nedeljković izabran je večeras za novog predsednika beogradske opštine Vračar.

Tajnom glasanju prisustvovala su 43 od ukupno 45 odbornika a predstavnici liste „Vračar slobodno“ i pokreta Dosta je bilo nisu glasali.

Radmila Sarić iz SPS-a obavljaće funkciju zamenika predsednika opštine, dok je Željko Rebić iz SNS-a novi zamenik predsednika Skupštine opštine.

Formirana je nova odbornička grupa „Iskreno za Vračar“, koju čine tri odbornika – Mihailo Grupković iz Liberalno demokratske partije, bivši član Levice Srbije Marko Mandić i Mirjana Mitrović iz Socijaldemokratske partije Srbije.

Na prethodnoj sednici, održanoj 24. juna, za predsednika Skupštine opštine izabran je Mihajlo Grupković iz LDP-a, koga su predložile SNS i SPS. LDP je na aprilskim izborima nastupio kao član koalicije „Vračar slobodno – Bane Kuzmanović“.

Lista „Vračar slobodno“ predložila je tada Branimira Baneta Kuzmanovića za predsednika Skupštine opštine a na tajnom glasanju izabran je Grupković. Grupković je dobio 23 glasa, Kuzmanović 22.

Nakon toga, oglasile su se Levica Srbije i koalicija DSS-Dveri koje su saopštile da odbornici koji su podržali SNS nisu više članovi tih političkih partija.

DSS je 4. jula predložio Pokretu Dosta je bilo da zajedno formiraju manjinsku vlast na Vračaru, ali je DJB to odbio.

Na lokalnim izborima održanim 24. aprila, lista „Vračar slobodno-Branislav Kuzmanović“, koju su činili Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, LDP, Levica Srbije, Socijaldemokratska unija i Nova stranka, osvojila je 17 mandata, lista „Aleksandar Vučić- Srbija pobedjuje“ 16, Pokret Dosta je bilo sedam, SPS tri, dok je DSS osvojila dva mandata.

Koalicija „Vračar slobodno“ i Pokret Dosta je bilo su posle izbora potpisali sporazum o zajedničkom formiranju vlasti u toj gradskoj opštini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar