U trendu

Završen protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu (video)

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ završili su večeras protestnu šetnju oko 19.30, nakon čega su formirali takozvanu „Slobodnu zonu“ u Pionirskom parku kod Predsedništva Srbije i najavili da će svako veče čitati „slobodne vesti“.

Na protestu je večras velikim aplauzom upućena simbolična podrška vlasnici novosadskog Kanala 9 Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu ispred sedišta REM-a kod zgrade Doma sindikata, nakon čega su prošetali pored Skupštine Srbije, pored zgrade Londona i Ulicom kralja Milana stigli do zgrade Predsedništva Srbije.

Umesto obraćanja Maje Pavlović, što je prvobitno bilo najavljeno, pročitani su njeni zahtevi.

Okupljeni građani se trenutno nalaze kod šatora podignutog u Pionirskom parku, zajedno sa predstavnicima opozicije.

Ispred šatora je ozvučenje a istaknuta je i parola „Počelo je“. Grašani stoje ispred Predsedništva oko koje se nalazi metalna ograda.

Veliki deo parka u blizini šatora je natopljen vodom iz prskalica za polivanje koje neprekidno rade.

Protest „Jedan od pet miliona“ protiv aktuelne vlasti Srpske napredne stranke počeo je večeras nešto posle 18 časova na Terazijama obraćanjem glumca Branislava Lečića.

Lečić je upitao večeras, predsednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti koje će to posledice trpeti Srbija zbog toga što, kako je rekao, građani nisu želeli da podrže njegov plan o razgraničenju sa Albancima na Kosovu.

„Koji je to tvoj plan za Kosovo Aleksandre Vučiću, kakvo je to razgraničenje? Ovaj narod mora da zna ono što ga se tiče i ono što mu je sudbinski važno. Sa kim si ga ti to podelio? I još kažeš: ‘Posledice će biti strašne’. Da ćemo kroz deset ili 20 godina snositi konsekvence zato što smo odbili tvoj nepostojeći plan. Koje konsekvence Aleksandre Vučiću? Saopšti nam javno, da znamo“, rekao je Lečić građanima na Terazijama.

On je pozvao okupljene građane da pozdrave vlasnicu novosadske K9 televizije Maju Pavlović, koja i dalje štrajkuje glađu ispred sedišta REM-a, jer se ona tako bori ne samo za svoje interese već i za slobodu svih medija u Srbiji.

Lečić je rekao da se svi političari u Srbiji nominalno zalažu za ulazak u Evropsku uniju ali da sve to što pričaju moraju na delu i da dokažu.

On je posebno kritikovao one Srbe koji su organizovali protest ispred pekare Albanca Mona Đuraja u Borči i rekao da nijedan pravi Srbin ne sme da bude nasilan prema drugima.

Govoreći o nastavku protesta, Lečić je rekao da će građani ostati odlučni u borbi za svoja prava i da kičmu koju su sada uspravili više nikada neće saviti.

„Sa nama se mora razgovarati, niko nas ne sme vređati“, rekao je Lečić.

Nakon njegovog govora formirana je kolona na čijem je čelu istaknut transparent „Svi kao jedan – Srbija“.

#1od5miliona

Protest “Jedan od pet miliona – svi kao jedan”, Beograd.

Gepostet von Istinomer.rs am Samstag, 4. Mai 2019

Okupljeni su uz muziku iz serije “Otpisani” krenuli ka Skupštini.  Na trgu Nikole Pašića kamion je zastao kako bi se pružila podrška Maji Pavlović koja štrajkuje glađu i da se iznesu njeni zahtevi.  Zatim je kolona nastavila u pravcu Skupštine

Na protestu održanom 13. aprila upućen je zahtev za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uredjivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

(Danas)

5 komentara
 1. Anonimni

  Protestanti jesu govna, al i to je legitimno jer oni nisu na vlasti pa i nemaju obavezu da ti budu po volji. Međutim, u vezi slanja na Kosovo.. Znamo mi dobro ko je po Ustavu (na koji se zakleo) dužan da tamo ide i da radi sve što je potrebno da bi se taj Ustav zaštitio. Gdje ga je Ustav toga oslobodio pa sad još da i protestanti rade njegov posao dok se on oblizuje i zida Potemkinova sela u krugu dvojke?

 2. El kokodrilo kome fa

  Sjaši Kurta, da uzjaši Murta.SNs mora da ide, raspusyiti Dkupštini i nema više izbora, nego javni konkurs, legitimni dokazi struke, prezentacija plana, ako to ne bude sprovedeno, po Zakonu sledi smena.U korenu saseċi upliv političkih partija o odlučivanju ekonomije, spoljne politike, vijske, strukture bezbednosti O Njima formirati kružoke, ali da sami plaċaju sve troškove i svim političkim strankama ukinuti finansije iz budžeta.

 3. Anonimni

  PROTESTANTE , UPUTITI NA KOSOVO I METOHIJU ,DA FORMIRAJU „VOJNU KRAJINU Kosovo i Merohija“ , DA nešto rade , to su „TITOVČIČI“ , IMAJU PRILIKU DA SA političarima -TADIĆEM, ĐILASOM, JEREMIĆEM,…, NUNS UNS NUNV, N1, BETA, TANJUG, … i dr. „TITOVČIĆIMA“ na čelu POMOGNU SRBIJI kada je nužno , da se presele na KOSOVO I METOHIJU i tako ISPAŠTAJU ZA GREHE „TITOVČIĆA“ -KONSTRUKTIVNO, …, DA BRANITE I MANASTIRE I SDPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU, DA „STRUČNO“ POMOGNETE DA SE EKONOMSKI OPORAVI KOSOVO I METOHIJA , ajde BRE ,,…, DOSTA BRE ĐABALEBARENJA NA RAČUN SRBA DOMAČINA, STAROSEDELACA SRBIJE , PA VRATITE IMOVINU KOJU STE D O B I L I od TITA , NAPUSTITE OVU ISCRPLJENU SRBIJU I DALEKO VAM LEPA KUĆA ….DRN, ZVRC,

 4. Anonimni

  PROTESTANTE , UPUTITI NA KOSOVO I METOHIJU ,DA FORMIRAJU „VOJNU KRAJINU Kosovo i Merohija“ , DA nešto rade , to su „TITOVČIČI“ , IMAJU PRILIKU DA SA političarima -TADIĆEM, ĐILASOM, JEREMIĆEM,…, NUNS UNS NUNV, N1, BETA, TANJUG, … i dr. „TITOVČIĆIMA“ na čelu POMOGNU SRBIJI kada je nužno , da se presele na KOSOVO I METOHIJU i tako ISPAŠTAJU ZA GREHE „TITOVČIĆA“ -KONSTRUKTIVNO, …, DA BRANITE I MANASTIRE I SDPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU, DA „STRUČNO“ POMOGNETE DA SE EKONOMSKI OPORAVI KOSOVO I METOHIJA , ajde BRE ,,…, DOSTA BRE ĐABALEBARENJA NA RAČUN SRBA DOMAČINA, STAROSEDELACA SRBIJE , PA VRATITE IMOVINU KOJU STE D O B I L I od TITA , NAPUSTITE OVU ISCRPLJENU SRBIJU I DALEKO VAM LEPA KUĆA ….

  1. ILKE

   Mislim da pogrešne ljude šalješ na Kosovo. Uhvati se pod ruku sa Vučićem i kompanijom pa u Prištinu na razgovore i odbranu Kosova i Metohije a ne u Berlin, Pariz, Brisel….

Napišite komentar