U trendu

Novi protest radnika u Nišu, isplata plata ni na vidiku

Radnici propalih niških društvenih firmi koji imaju neisplaćene plate sutra će ponovo protestovati ispred Gradske kuće u Nišu, ali je izvesno da neće čuti nikakve predloge za rešenje njihovog višegodišnjeg problema, rekao je za agenciju Beta predstavnik radnika Žarko Djordjević.

„Prošlog ponedeljka dobili smo obećanje da će premijerka Srbije Ana Brnabić i predstavnici Ministarstva privrede ove nedelje razmatrati mogućnosti za isplatu naših zaostalih zarada. Nemamo poziv iz Beograda, nisu nas obavestili da li su se uopšte sastali“, kazao je Djordjević.

On je podsetio da je tročlana delegacija radnika prošlog ponedeljka išla u Ministarstvo privrede u Beograd, ali umesto sa ministrom, sastali su se sa državnim sekretarima.

„Umesto konkretnog predloga za isplatu rečeno nam je samo da mora da bude donet novi zakon da bi dobili plate“, izjavio je Djordjević.

Prema njegovim rečima, radnicima će sutra na protestu koji će početi u u 12 časova, podršku pružiti predstavnici Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, a prvi put imaće i podršku djaka i studenata.

Procenjuje se da oko 9.000 radnika propalih društvenih firmi poput Gradjevinara, Mašinske i Elektronske industrije nije naplatilo zarade, a njihova ukupna potraživanja iznose oko 4,5 milijardi dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.