U trendu

Novo rukovodstvo Evropskog pokreta u Srbiji

Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS) je danas saopštio da je redovna godišnja skupština izabrala novo rukovodstvo.

Predsednik je i dalje Mihailo Crnobrnja, dok je nova generalna sekretarka Suzana Grubješić.

Za zamenika predsednika Pokreta izabran je Duško Lopandić, a dosadašnja generalna sekretarka Maja Bobić je izabrana za potpredsednicu EPuS, zajedno s Vladimirom Medjakom, Jelicom Minić i Aleksandrom Simurdićem.

Maja Bobić će Evropski pokret u Srbiji predstavljati i u Medjunarodnom evropskom pokretu u Briselu, gde je u novembru ponovo izabrana za članicu Odbora te panevropske organizacije, navodi se u saopštenju.

Funkciju zamenice generalne sekretarke obavljaće istraživačica Evropskog pokreta u Srbiji Dina Rakin, zadužena za socijalnu ekonomiju i održiv razvoj.

Prvi put je dodeljena Plaketa za Počasnog člana Evropskog pokreta u Srbiji, koju je dobio Milorad – Miško Stevović, dosadašnji zamenik predsednika EPuS.

Na skupštini održanoj 15. decembra prihvaćeni su godišnji finansijski izveštaj, izveštaj o radu organizacije i izveštaji Foruma za medjunarodne odnose, Istraživačkog foruma, Ekonomsko-poslovnog foruma, Foruma mladih i Foruma za kulturu.

Ove godine Evropski pokret u Srbiji bavio se projektima i istraživanjima u vezi s promenom Ustava Srbije i reformom javne uprave, pratio je proces evrointegracije Srbije i njene pretpristupne pregovore sa Evropskom unijom, bavio se i odnosima u regionu, a krajem novembra obeležio je dvadeset pet godina rada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.