Novom Pazaru prva nagrada za primenu principa dobre uprave

NOVI PAZAR – Odlukom Komisije za izbor najbolje prakse u oblasti primene principa dobre uprave na lokalnom nivou, namenjenih jedinicama lokalne samouprave koje su u 2018. najviše doprinele razvoju i primeni principa dobre uprave na svojoj teritoriji, Grad Novi Pazar dobio je prvu nagradu u oblasti „Efikasnost i delotvornost“, saopštila je sinoć Gradska uprava Novi Pazar.

Kako se navodi u saopštenju, Gradu Novom Pazaru nagrada je dodeljena za uvođenje elektronske pisarnice, koja omogućava građanima delotvornije i efikasnije pružanje usluga.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Almira Lekovića, e-pisarnica je samo početni korak u razvijanju što kvalitetnijih usluga prema građanima i odgovaranju na njihove potrebe.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da nagrade uvek prijaju, posebno kada, kako je naveo, dolaze od ovakvih institucija.

„Drago mi je što je prepoznata naša namera da sugrađanima budemo dobar i efikasan servis. Ova nagrada će biti veliki motiv za sve nas da i dalje unapređujemo rad gradske uprave i njenih službi, sa ciljem da budemo još efikasniji“, poručio je gradonačelnik.

Svečani skup povodom proglašenja i uručivanja nagrada i priznanja gradovima i opštinama, čije prijave su izabrane za primere najbolje prakse, biće održan u Beogradu 21. februara, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, nagrade dodeljuju Ministarsvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalna konferencija gradova i opština u okviru Projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“.

Projekat je deo šireg programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiš PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike