U trendu

Novosadsko snoubord takmičenje 28. i 29. decembra

NOVI SAD – Novosadsko snoubord takmičenje „Avalanće Risk CITY JAM“ pomereno je za 28. i 29. decembar, kako bi dani pred dočeka Nove godine u Novom Sadu bili još uzbudljiviji.

Snežna avantura „Avalanće Risk CITY JAM“ dokaz je da i Novosađani vole da osete adrenalin, jer će četvrtu godinu za redom biti uspešno održano takmičenje snoubordera koje privlači posetioce iz Srbije i inostranstva, saopštili su organizatori.

Prvog dana, u petak, 28. decembra, na stazi koja će biti postavljena na platou Spensa, profesionalni snouborderi iz Srbije, regiona i drugih evropskih zemalja, izvodiće uzbudljive vratolomije.

U 16 časova počinju „City Jam“ kvalifikacije, dok je za 18 časova zakazana ceremonija otvaranja snežnog takmičenja.

Nadmetanje vrhunskih snoubordera trajaće od 18.15 do 20.30 časova, kada je proglašenje pobednika.

Za dobru atmosferu tokom ovih nekoliko adrenalinskih sati biće zaduženi Đ Kick Kong i Đ BoBado, naveli su organizatori, koji su pozvali one koji žele da budu deo takmičarske ekipe da se prijave do 20. decembra preko sajta

Najbolji osvajaju vredne novčane nagrade.

Drugog dana, u subotu, 29. decembra novosadsko otvoreno skijalište „City Jam KIDS“ ugostiće posetioce svih uzrasta, a poseban program pripremljen je za najmlađe.

Od 9 časova mališani će imati priliku da uče osnove svog novog omiljenog sporta, u okviru Škole zimskih sportova, dok će u 11.30 početi takmičenje za decu u slalomu.

Na stazi koju dan pre koriste borderi, u subotu će se skijati i sankati deca, a očekuju ih i različite radionice kada će uz animatore i članove ski i snoubord klubova moći da zađu u svet zimskih sportova.

Skijalište će u subotu biti celodnevni poligon za njihovu zabavu, sve do 17 časova.

Za vreme trajanja festivala svi posetioci moći će da se ogreju u ćill zoni gde će uživati u neodoljivim ukusima vrhunskih gurmanskih specijaliteta, uz neizbežno kuvano vino i čaj, baš kao u pravim ski centrima.

Više od 5.000 posetilaca uživalo je prošle godine na „Avalanće Risk CITY JAM“ takmičenju.

Organizator ovog zimskog zabavno – sportskog događaja Avalanće Risk CITY JAM je Udruženje „Fruška gora“, uz podršku Pokrajinskih sekretarijata za sport i omladinu, privredu i turizam, Gradskih uprava za sport i omladinu i privredu, OPENS (Novi Sad evropska prestonica mladih), SPENS i drugih partnera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar