Novosti: Američki prsti u protestima?

BEOGRAD – Internet portal „Govori Srbija“ objavio je fotografije i video-materijal sastanaka u hotelu „Hilton“ u Beogradu između lidera Pokreta slobodnih gradana Sergeja Trifunovića i jedne od organizatorki protesta „Jedan od pet miliona“ Jelene Anasonović i, kako navode, zvaničnika Ambasade SAD koji su u političkom sektoru navodno zaduženi za specijalne tajne operacije, pišu danas „Večernje novosti“.

Prema fotografijama i video-zapisu postavljenim na pomenutom portalu, moguća je povezanost Ambasade SAD i demonstracija u Beogradu koje se od decembra prošle godine održavaju pod parolama „Stop krvavim košuljama“ i „1 od 5 miliona“.

Naime, jedan od organizatora protesta, Jelena Anasonović, snimljena je u foajeu beogradskog hotela u društvu trećeg sekretara Ambasade SAD Katerin Virdžinije Valzak, prenose „Novosti“. Takođe, u restoranu istog hotela, Sergej Trifunović, novoizabrani predsednik Pokreta slobodnih građana, sastao se s Dejvidom Lingrenom Gerenbekom, savetnikom u američkoj ambasadi, i Natanom Albaharijem, pripadnikom fondacije ISAC, koja u Srbiji zastupa evroatlantske interese.

Susretom opozicionih lidera i američkih specijalnih agenata koordinirao je navodno Denis Ibišbegović, pripadnik inicijative „Ne davimo Beograd“.

Kako se dalje navodi na ovom portalu, po svemu sudeći, postoje indicije da se protesti u Beogradu kontrolišu i usmeravaju iz Ambasade SAD, te da lideri opozicionog saveza deluju po uputstvima stranog faktora, čiji je zadatak mešanje u unutrašnja pitanja Republike Srbije i destabilizacija zemlje, prenele su „Novosti“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike