U trendu

NUNS osudjuje širenje straha u vanrednom programu televizije Pink

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je večeras da najoštrije protestuje zbog širenja atmosfere straha i panike u vanrednom programu televizije Pink.

Ta televizija je tokom dana sa oznakom „hitno“ objavaljivala vesti povodom tvrdji dvevnog lista Kurir da je premijer Srbije Aleksandar Vučić učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica.

„NUNS je posebno zabrinut zbog označavanja pojedinih novinara i medija kao učesnika ili organizatora navodnog državnog udara. Na taj način otvoreno se poziva na progon pojedinih novinara i direktno ugrožavanje njihove bezbednosti“, navodi se u saopštenju.

NUNS je pozvao nadležne državne organe da ispitaju istinitost teksta objavljenog u Kuriru ni da se nakon toga sprovede istraga, kao i da se o rezultatima obavesti javnost.

To udruženje je u saopštenju ocenilo da je veoma opasno da se u medijima umesto u institucijama sistema vode istrage i donose presude.

Ministri u Vladi Srbije odbacili su danas optužbe iznete u dnevniku Kurir da je premijer Aleksandar Vučić učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica.

Optužbe o ucenama je odbacio i sam Vučić koji se danas podvrgao poligrafskom ispitivanju u policiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da je detektor laži pokazao da Vučić govori istinu.

Stefanović je dodao da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem izneo takve informacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar