najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

NUNS traži ostavku ministra policije

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović izjavio je danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon napada na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović, treba da podnese ostavku.

Miroslava Milenović fizički je napadnuta u subotu u Beogradu. Nju su u haustoru zgrade u kojoj stanuje, sačekali napadači i naneli joj povrede glave i lica, nakon čega su pobegli.

„Najmanje što u ovom trenutku može da učini ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović jeste da ponudi ostavku. Bez obzira na ishod eventualne istrage. Sama činjenica da je pretučen član Saveta za borbu protiv korupcije dovoljan je razlog za to“, rekao je Obradović za Radio Slobodna Evropa.

On je upitao kakva je sigurnost običnih gradjana, ako policija ne može da zaštiti člana Saveta za borbu protiv korupcije.

„Ostavka bi bila moralni čin Stefanovića i dokaz da je Srbija odgovorna i pravna država u kojoj svi građani treba da se osećaju bezbedno. Ako se to ne desi, to će biti samo još jedan od dokaza da u Srbiji svako može biti pretučen bez ikakvih konsekvenci za počinioce“, rekao je Obradović.

On je kazao da napad na Miroslavu Milenović odslikava atmosferu u društvu u kome je, kako je ocenio, sve dozvoljeno.

„Nedavno je napadnut i novinar Ivan Ninić, koji je takođe istraživao korupciju. To sve pokazuje koliko je opasno dirati u te stvari, jer su životno ugroženi oni koji ukazuju na društvene devijacije. Očigledno je da neki ljudi smatraju da je u ovoj državi sve dozvoljeno, pa čak i pretući čoveka“, rekao je Obradović.

Savet je nedavno objavio izveštaj o radu diplomatsko-stambenog preduzeće čiji je osnivač država – DIPOS, a uskoro treba da objavio i novi izveštaj o medijima.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike