U trendu

NUNS: Ugrožena bezbednost novinara Slaviše Lekića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenilo je danas da je, posle nedeljne emisije na televiziji Pink, direktno ugrožena bezbednost novinara Slaviše Lekića i pozvala nadležne da preduzmu neophodne mere i zaštite Lekićev fizički integritet.

U saopštenju, NUNS je ocenio da su pretnje kulminirale nakon emisije TV Pink u kojoj je glavni i odgovorni urednik tabloida Informer Dragan Vučićević označio Lekića kao jednog od učesnika u navodnom državnom udaru.

„Kao jedini dokaz u prilog toj tvrdnji naveden je Lekićev intervju Nacionalu. U istom kontekstu Slavišu Lekića je spomenuo i ministar pravde Nikola Selaković“, navodi se u saopštenju NUNS-a.

NUNS je naveo da je Lekić u toj emisiji optužen i da je imao značajnu ulogu u „medijskoj pripremi“ ubistva Zorana Đinđića i da je, na taj način, Lekić „targetiran kao državni neprijatelj“, što može imati nesagledive posledice po njegovu bezbednost.

„NUNS upozorava državne organe, posebno ministra pravde Nikolu Selakovića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, da su direktno odgovorni ukoliko na bilo koji način bude ugrožena sigurnost novinara Slaviše Lekića“, navelo je to novinarsko udruženje.

NUNS je, takođe, podsetio da je Lekić 25. novembra u beogradskoj stanici policije u Ulici Milana Rakića, obavestio policiju o pretnjama i osobama koje prate njegovo kretanje i da je o tome sačinjena službena beleška, ali da su mu policajci rekli da ne mogu ništa da preduzmu jer „u njegovoj prijavi nema elemenata krivičnog dela“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar