U trendu

Obradović (Dveri): Posle formiranja vojske Kosova srpska diplomatija je krahirala

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da već šest godina u republičkoj Skupštni nije bilo nijednog zasedanja o Kosovu i da je posle formiranja vojske Kosova „čitava srpska diplomatija krahirala“.

„Vučić je optužio svoje ‘prijatelje’ iz zapadnih zemalja da stoje iza formiranja vojske Kosova. Pa gde su sada njegovi veliki prijatelji u koje se kleo poslednjih godina? Sada je jasno da je njegov medjunarodni ugled jednak nuli“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

Obradović, koji je i jedan od lidera Saveza za Srbiju, ponovio je da su poslanici opozicije podneli zahtev za održavanje posebne skupštinske sednice na temu Kosova.

On je dodao da se opozicija složila oko zajedničog dokumenta sa zahtevima za fer i poštene izbore koji se odnose na slobodu medija, sprečavanje zloupotrebe biračkog spiska, zabranu korišćenja mobilnih telefona, sprečavanje iznošenja listića.

Prema njegovim rečima to što se opozicija dogovorila da bez ovih uslova nema izbora je najvažniji dogadjaj na srpskoj političkoj sceni.

On je pozvao gradjane na protest u Beogradu, danas u 18 časova na platou Filozofskog fakulteta.

„Jedan jedini zahtev prošlog protesta je bio stop nasilju i Vučić je rekao da neće ispuniti ni taj jedan zahtev čak i da nas je pet miliona. To znači da će nasilje da se nastavi i nastavilo se paljenjem kuće jednog novinara u Grockoj. Zato sam i ja jedan od tih pet miliona i izlazim na protest večeras“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)