U trendu

Obradović (Dveri): Režim je spreman da prizna nezavisno Kosovo

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas u Čačku da je vlast spremna da u narednih nekoliko meseci prizna nezavisno Kosovo, tako što će potpisati pravno obavezujući sporazum sa „lažnom državom“ Kosovo i time joj omogućiti prijem u Ujedninjene nacije.

On je rekao novinarima da mediji pod kontrolom vlasti svakodnevno „obradjuju“ i pripremaju javnost da bi „trenutak veleizdaje Kosova proglasili za nešto što se radi za dobro naroda, za mir i budućnost dece“.

Obradović je ocenio da Zapad ne pritiska Srbiju da se odrekne Kosova, već pritiska predsednika Srbije Aleksandra Vučiča da ispuni obećanje koje je dao Zapadu kada su ga, kako je rekao, „njegovi zapadni mentori 2012. godine doveli na vlast“.

„Prisustvujemo velikom spinovanju… koje će se na kraju završiti najpokvarenijim političkim scenariom u kojem će svi oni koji se bune protiv potpisivanja sporazuma s Kosovom, biti proglašeni za izdajnike i za remetilački faktor koji ruši vlast i državu i hoće rat, a oni koji potpisuju nezavisnost Kosova, biće velike patriote“, rekao je Obradović.

Obradović je osudio napade medija i političara na poslanika Slavišu Ristića za koga je rekao da je „simbol srpskog otpora stvaranju nezavisnog Kosova“.

„Režimska haranga protiv Ristića vodi se samo zato što je poslao pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je raskrinkao šta ovaj režim zapravo radi, a šta priča u javnosti“, rekao je Obradović.

Odgovarajući na pitanje novinara, Obradović je rekao da su Dveri protiv eventualnog raspisivanja referenduma da bi se gradjani izjasnili o statusu Kosova.

„Mi smo protiv bilo kakvog referenduma u ovim nedemokratskim uslovima, jer u Srbiji više nema ni medija, ni Skupštine. Srbija je u potpunom medijskom i poitičkom mraku pod vlašću Vučića i njegove propagande koja traje 24 sata“, rekao je Obradović.

On je ocenio da bi referendum o statusu Kosova bio protivustavan, jer u Ustavu jasno piše da je Kosovo sastavni deo Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.