U trendu

Obradović: Izborna kradja se već desila

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović ocenio je danas da su izbori bili „krajnje nepošteni“ i da predsednički kandidati nisu imali ravnopravan medijski tretman.

„Postojao je samo jedan kandidat, predsednički kandidat vlasti i tortura vladajuće stranke protiv svih onih koji drugačije misle. Uprkos tome mislim da sam istrčao poštenu i ozbiljnu presedničku trku i da sam predstavio najozbiljniji program sa konkretnim rešenjima“, rekao je Obradović novinarima u Čačku nakon glasanja.

On je kazao da je predstavio novu politiku koja, kako je rekao „nesumnjivo dolazi u Srbiji i pobedjuje širom Evrope u sveta“ i da je „samo pitanje vremena da li će ta politika pobediti u Srbiji na ovim ili na sledećim izborima“.

„Vreme Dveri tek dolazi. Politika koju mi zastupamo je prava za ovaj narod i državu, politika povratka svojoj državi, svom nacionalnom identitetu, domaćem ekonomskom interesu, radnim mestima u svojoj privredi i poljoprivredi, zaštiti granica od migrantske krize“, rekao je Obradović.

Odgovarajući na pitanje novinara Obradović je ocenio da se izborna kradja već desila.

„Izborna kradja traje koliko i izborni proces. Ako predsednika vlade koji je istovremeno i kandidat za predsednika imate sa 92 odsto zastupljenosti u informativnim emisijama na velikim beogradskim televizijama sa nacionalnom frekvencijom a svih ostalih deset kandidata zajedno imaju osam odsto zastupljenosti, onda je valjda svima jasno kolika je izborna kradja i da se već dogodila“, rekao je Obradović.

On je dodao da postoje i druge izborne nepravilnosti, kao što su neažurirani birački spiskovi i uputstvo o glasanju na Kosovu, koje je kako je rekao „anti-ustavno i nezakonito“.

„Samo na osnovu ovakvog uputstva RIK-a o glasanju na Kosovu i Metohiji ovi izbori moraju biti proglašeni neregularnim i moraju biti ponovljeni, ako ćemo da poštujemo odluku Ustavnog suda Srbije koji je dva puta takvo uputstvo RIK-a proglasio neustavnim“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.