U trendu

Obradović: Od 4. maja sa gradjanima svakodnevno poslanici, odbornici i lideri opozicije

Lider Srpskog pokreta Dveri i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Boško Obradović najavio je danas da će 4. maja Beogradu dobiti „slobodnu zonu“ u kojoj će svakodnevno sa gradjanima razgovarati narodni poslanici, odbornici iz cele Srbije i lideri opozicije.

„Od subote 4. maja ćemo imati slobodnu zonu u Beogradu u kojoj će se svakodnevno protestovati i to je nova razvojna faza protesta ‘Svi kao jedan – Jedan od pet miliona’ „, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Slobodna zona biće ispred jedne od državnih institucija, rekao je Obradović ne precizirajući koje i naveo da će na tu lokaciju biti preseljen i „otvoreni parlament“.

Povodom navoda o sednici Skupštine Srbije o Kosovu i pisanja da bi se zbog nje opozicija mogla vratiti u parlament, Obradović je rekao da predsednici parlamenta Maji Gojković ne veruje ništa što kaže.

„Nikakva posebna sednica u ovom trenutku ne postoji, niko ne zna kada će biti, ni o čemu će Aleksandar Vučić u Berlinu 29. aprila da pregovara, niko ga nije ni ovlastio da pregovara o bilo čemu. U parlamentu nije usvojena ni pregovaračka platforma i u tom smislu ne vidim ni o čemu mi možemo ovde da razgovaramo“, rekao je Obradović.

Povodom istupanja dva poslanika iz poslaničkog kluba Dveri zbog čega ta poslanička grupa više ne postoji, Obradović je ironično rekao da  mu je drago što su predstavnike vlasti obradovali pred uskršnje praznike i omogućili im da ih proslave u slavljeničkoj atmosferi.

On je rekao i da je cilj vlasti oduvek bio da Dveri nestanu ali da one i dalje postoje i da nastavljaju sa svojim radom i aktivnostima.

Obradović je rekao da su Dveri jedinstvene i da su važan faktor unutar Savez za Srbiju i da samo ujedinjena opozicija bez obzira na ideološke razlike može uspeti protiv sadašnje vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)