U trendu

Obradović: Opozicija neće postići ništa ako udje u razorenu skupštinu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je večeras da će svoje opoziciono delovanje nastaviti bojkotom izbora i na nenasilan način, a da opozicione partije koje su najavile izlazak na izbore „neće postići ništa ako udju u ‘razorenu’ Narodnu skupštinu“.

On je u Utisku nedelje rekao da poslanički mandat završava „na isti način kao što ga je i otpočeo, odbranom Ustava“ a da više neće imati „afektivne izlive“ poput onih ispred Doma Narodne skupštine Srbije, već da će pokušati da bude „faktor pomirenja“.

„Tu se postavlja pitanje gde je kraj tome, toj mržnji. Zato ja prvo smirujem sebe, ja kočim. Hajde da se vratimo na normalan teren društvenog dogovora, nudimo ruku pomirenja. I mi vidimo jezivu poruku, da (vlasti) nisu spremne za to“, rekao je Obradović govoreći o svom štrajku gladju.

Obradović je dodao da je tokom štrajka gladju „pored kilograma izgubio i brojne iluzije o sebi i o drugima“, a da trenutno radi na političkom manifestu koji će uskoro predstaviti predsedništvu Dveri.

„Bez medjusobnog razumevanja mi dalje ne možemo da nastavimo. Pravac gde vidimo samo naš cilj… je pravac koji ne vodi nikuda i zato je ta moja pružena ruka i drugima opoziciji, javnosti i vlastima, da izadjemo na novu stranicu naše istorije, koja bi nas okrenula nas ka razgovoru i dogovoru“, navodi Obradobvić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar