U trendu

Obradović pozvao Šešelja, Jeremića i Jankovića na TV duel

Kandidat za predsednika Srbije Boško Obradović pozvao je danas u Čačku na televizijski duel predsedničke kandidate Vojislava Šešelja, Sašu Jankovića i Vuka Jeremića, koje je ocenio kao svoje „najozbiljnije konkurente“ za ulazak u drugi krug izbora.

„Predsednički kandidati, ako nemate čega da se plašite, ako niste ni u kakvom dogovoru sa (kandidatom vladajuće koalicije) Aleksandrom Vučićem, ako ste pravi opozicioni predsednički kandidati, izadjite na direktan TV duel“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Pozvao je medije u Srbiji da organizuju sučeljavanje predsedničkih kandidata kako bi gradjani mogli da provere ko je pravi kandidat opozicije, navodeći da je da je on jedina prava opozicija, suprotno Šešelju.

„Šešelj i Vučić imaju direktan dogovor o nenapadanju i ovih dana Šešelj je molio Vučića da se ne povuče iz politike ako izgubi predsedničke izbore i da će ga on zadržati na mestu premijera ako postane predsednik Srbije. Ko više veruje Šešelju? Nisu ovo prvi izbori koje je on prodao u svojoj predsedničkoj kandidaturi za pare“, kazao je Obradović.

Dodao je da Janković i Jeremić nisu autentični predsednički kandidati opozicije jer su obojica do sada bili deo „pogrešnih vlasti“.

Naveo je da je dolazak bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera na godišnjicu NATO bombardovanja Srbije još jedno „poniženje za gradjane od strane aktuelne vlasti“.

Izveštavanje beogradskih televizija sa nacionalnom frekvencijom u toku izborne kampanje ocenio je kao „skandalozno“.

„Po istraživanju koje je radila informativna služba Dveri, Vučić ima 92 odsto prostora u informativnim emisijima na velikim beogradskim televizijama, a svih ostalih deset predsedničkih kandidata zajedno osam posto“, rekao je Obradović.

On je dodao da na televizijama s nacionalnom frekvencijama nema direktnih političkih duela, nema političkih emisija, nema sučeljavanja vlasti i opozicije.

Prema njegovim rečima „posebno je skandalozna“ uloga REM-a koji se „sklonio“ iz izbornog procesa i „ćuti i dozvoljava neravnopravni medijski tretman“.

„To je još jedna slika kako je Vučić zgazio i ponizio sve državne institucije i kako one ne rade svoj posao“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.