U trendu

Obradović u Nišu: Dveri krenule u pokret za spas Komercijalne banke

redsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Nišu da su Dveri krenule sa pokretom i peticijom za spas Komercijalne banke.

Obradović je na konferenciji za medije organizovanoj u okviru promotivnog karavana koji Dveri organizuju pod nazivom „Oslobodjenje“ pozvao „sve bivše i sadašnje radnike Komercijalne banke, sve štediše, klijente i gradjane da tu banku spasu od prodaje i poklanjanja strancima“.

Obradović je rekao da su predstavnici pokreta Dveri u proteklih sedam dana obišli više od deset gradova, a danas i naredna dva dana obići će Niš, Aleksinac, Leskovac, Prokuplje, Pirot, Zaječar i Bor.

„Na terenu smo kako bi gradjane upoznali sa razlozima za bojkot. Gradjani će saznati da ovde nema uslova za normalne i poštene izbore, da ovde više nema normalnih medija, mislim pre svega na beogradske medije i televizije sa nacionalnom frekvencijom, da ovde nema normalne parlamentarne debate i da takve lažne izbore treba bojkotovati“, izjavio je Obradović.

On je kazao da tokom promotivnog karavana gradjani Srbije imaju priliku da se upoznaju i sa 55 mera pokreta Dveri za poboljšanje života u Srbiji, a neke od njih su zabrana prodaje prirodnih dobara i strateških prirodnih resursa strancima, smanjenje poreza na zarade i preusmeravanje subvencija koje se daju stranim investitorima, ka domaćoj privredi.

Obradović je podsetio da su Dveri pokrenule peticiju protiv migrantske politike aktuelne vlasti i istakao da pokret za to dobija veliku podršku gradjana, čak i birača SNS.

„Smatramo da je politika aktuelne vlasti prema migrantima krahirala i da mora hitno da se menja. Imamo u Srbiji sve veći broj migranata koji protivzakonito prelaze granicu, koji čine sve veći broj krivičnih dela i predstavljaju sve veći bezbednosni rizik za gradjane i državu“, izjavio je Obradović.

On je kazao da Srbija treba da zaštiti državne granice od nekontrolisanog i protivzakonitog ulaska migranata na našu teritoriju na isti način kako su to uradile Madjarska, Češka, Slovačka ili Poljska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.