U trendu

Obradović: Zaustaviti pljačku i novac preusmeriti u naš ekonomsko-socijalni program (VIDEO)

Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, okupljen oko Srpskog pokreta Dveri, poručio je danas da ima najbolji ekonomsko-socijalni program za čije je sprovodjenje neophodno „zaustaviti pljačku u vrhu vlasti“ kako bi se taj novac uneo u budžet, uz istovremi „kopernikanski obrt“ u dosadašnjem dodeljivanju subvencija jer se one moraju davati i domaćem preduzetniku.

„Preusmerićemo državna sredstava. Umesto kao do sada kada je 93,5 odsto svih subvencija odlazilo stranim kompanijama, ta će srazmera biri obrnuta, upravo će domaći preduznik, frilenser, privrednik imati prednost u odnosu na strane multinacionalne kompanije“, rekao je novinarima predsednik Dveri Boško Obradović.

On je naveo da program tog bloka predvidja i smanjenje poreza na zarade za zaposlene na ispod 50 odsto „što će biti podsticajna mera kako bi domaći preduzetnici mogli da povećaju zapošljavanje i lakše funkcinisali“.

„To i jeste nas cilj da privedu oslobodimo bilo kakvih parafiskalnih nameta, da smanjimo poreze i doprinose da bismo povećali proizvodnju i tako i plate“, naglasio je Obradović.

Po njegovim rečima, ekonomsko-socijalni program podrazumeva deset mera i obuhvata punu pažnju prema svim slojevima društva: žene-preduzetnice, penzioneri, oštećeni klijenti banaka, djaci i studenti, poljoprivednici, ali da bi se to ostvarili potrebna je podrška gradjana ovom bloku na aprilskim parlamentarnim izborima.

„Čemu nacionalni stadion od 250 miliona evra koji vlast planira? Kakav je to luksuz dok ljudi gladuju. Proverićemo sve tajne ugovore, tendere, znamo kako ova vlast krade i to ćemo sprečiti i sredstva će otići gde treba“, naveo je Obradović.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković je istakla da je u Srbiji, u odnosu na Evropu, najveći socijalni jaz izmedju bogatih i siromašnih i naglasila da teret krize treba da podnesu najbogatiji kroz pravedan poreski sistem, napominjući da je sadašnja vlast „najkorumpiranija i napravedna“.

Zamenik predsednika u frakciji Pokreta obnove Kraljevine Srbije, koju vodi Žika Gojković, Miloš Parandilović je istakao da je „država pred kolapsom“ i da je sadašnja vlast jedna u nizu koja ne dozvoljava da se uspostavi sistem i okvir za funkcionisanje, već o svemu odlučuje povlašćne politička kasta.

On je upozorio da umesto da se omogući da najbolji vode državu, vlast se zasniva na „vazalstvu“ što je problem u svim sferama društva.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)