U trendu

Odalović: Značaj Putinove posete izuzetno veliki

BEOGRAD – Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocenio je danas da je politički značaj predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina izuzetno veliki i da je to važan događaj tokom kojeg će biti potpisano 20-tak sporazuma.

„Ovo je poseta velikog prijatelja Srbije, i Srbija će i sa bezbednosnog i sa svakog drugog aspekta učiniti sve da na najbolji mogući način dočeka predsednika Putina. Ova poseta uz radni deo ima i manifestacioni koji će potvrditi naše veze i prijateljske odnose“, rekao je Odalović za RTS.

Govoreći o bezbednosnom aspektu posete, Odalović je kazao da je ona zahtevna, ali da taj aspekt treba prepustiti bezbednosnim službama i njihov način rada garantovaće punu bezbednost posete Putina Srbiji.

Ova poseta zahteva visok stepen priprema i obezbeđenja i biće bezbednosno na najvišem nivou, rekao je Odalović.

On je kazao da je politički značaj Putinove posete izuzetno veliki, da je to lep početak 2019. i veliki i važan događaj, gde će se, između ostalog, održati veliki sastanak na kojima će biti potpisano 20-tak sporazuma.

„To je novi kvalitet naših odnosa, unošenje novih sadržaja u sporazume koji će još više učvrstiti naše odnose, obezbedtii Srbiji i Rusiji određene benefite“, rekao je on i dodao da Srbija mnogo ulaže u energetski deo priče.

Odalović je napomenuo da je izvesno da se neće baš svima u svetu svideti Putinova poseta Srbiji, ali je ponovio da Srbija radi ono što je u njenom interesu, te da je ova poseta od izuzetnog značaja kako za Srbiju, tako i za Rusiju budući da su ovde u pitanju i politički i ekonomski motivi.

„Srbija ide svojim putem i radimo sve ono što je u interesu naše države, jačamo odnose sa Rusijom, ali i Kinom i mnogima koji su spremni da na zajedničkim interesima funkcionišemo zajedno. Mi ne zagovaramo ni izolaciju, ni sankcije“, rekao je Odalović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike