U trendu

Odbornici iz Bele Crkve podneli krivične prijave

Odbornici Skupštine opštine Bela Crkva, koji su štrajkovali gladju zbog incidenata prilikom smene lokalne vlasti, podneli su danas krivične prijave protiv onih koje smatraju odgovornima za incidente.

Odbornici Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) su simbolično u pet do dvanaest ispred zgrade opštine održali konferenciju za novinare, a zatim su policiji podneli krivične prijave protiv predsednika Skupštine opštine i načelnika Opštinske uprave.

Krivične prijave podnete su i protiv firme za obezbedjenje Fokus protekt iz Vršca, čije su radnike optužili da su uz nasilje sprečili gradjane da prisustvuju skupštini, navodi se u saopštenju odbornika DS-a i LSV-a.

Odbornici su kazali da se prethodnih dana, kada su iz protesta spavali u sali Skupštine opštine i kada su 24 sata štrajkovali gladju, nisu borili za funkcije već za istinu i odgovornost.

Odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) i Jedinstvene Srbije (JS) smenili su 15. januara na vanrednoj sednici opštinsko rukovodstvo u Beloj Crkvi i imenovali Darka Bogosavljevića iz SNS za novog predsednika opštine.

Sednici su prethodili incidenti ispred zgrade opštine, a odbornici DS i LSV tvrdili su da su bili sprečeni da udju na sednicu i da je na njih bačen suzavac ili biber sprej.

Povezane vesti:

Bela Crkva: Nije bilo kršenja zakona

Sa Fejsbuka nestali zapisi o incidentu u Beloj Crkvi

Nova vlast u Beloj crkvi samo ako ministarstvo odobri

Bela Crkva nije imala ugovor sa privatnim obezbedjenjem

Ministarstvo traži hitan izveštaj iz Bele Crkve

Upravni sud nadležan za sporove oko izbora funkcionera

Odbornici prespavali u sali Skupštine Bele Crkve

Smenjena vlast u Beloj Crkvi, DS i LSV ne priznaju sednicu

SNS krši zakone i Ustav

Bačen suzavac na odbornike u Beloj Crkvi

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.