U trendu

Odbornička grupa Savez za Srbiju osudila imenovanje Aca Petrovića i Milutina Folića

Odbornička grupa u Skupštini grada Beograda „Savez za Srbiju“ saopštila je danas da sa „zgražavanjem i najoštrijom osudom“ reaguje na vest o imenovanju pomoćnika za gradonačelnika Beograda Aca Petrovića i ponovni izbor Milutina Folića za glavnog gradskog urbanistu.

„Sramno je da gradski arhitekta bude i dalje Milutin Folić, koji je i u prethodnom mandatu, osim mesečne plate koju je dobijao kao gradski arhitekta, novac uzimao i kao član komisija za mnogobrojne projekte u Beogradu“, navodi se u saopštenju i dodaje da je Folić po jednom konkursu od Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda prosečno inkasirao po hiljadu evra.

„Folić se proslavio i time što je izdavao sam svojim firmama dozvole za gradnju, ucrtavao pjacete (male gradske trgove) pored svojih zgrada da bi im dizao vrednost, a javnost je naročito burno reagovala kada je jednim svojim objektom oštetio zid kuće Udruženja slepih u Beogradu“, navela je ta odbornička grupa.

Govoreći o imenovanju člana gradskog veća Aca Petrovića za za pomoćnika gradonačelnika, Savez za Srbiju je ocenio da je njegova jedina „zasluga“ to što je suprug direktorke „Pošte Srbije“ Mire Petrović, koja je „simbol partokratije i nepotizma“.

Ta odbornička grupa je navela da je bila spremna da pruži priliku novom gradonačelniku Zoranu Radojičiću da simbolizuje promene u vrhu gradske vlasti i otklon od ekipe koja je u prethodnom mandatu „oličavala nesposobnost i sukob interesa“.

„Sa žaljenjem konstatujemo da doktor Radojičić izgleda nema snage da se suprotstavi toj ekipi i da je naša ocena da će Goran Vesić biti gradonačelnik iz senke – bila tačna“, naveli su iz „Saveza za Srbiju“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike