U trendu

Sa protesta zahtevi upućeni i opoziciji – ponuda SzS

Savez za Srbiju je saopštio da podržava građanske proteste od samog početka i da su oni autentičan izraz građanskog nezadovoljstva načinom na koji aktuelna vlast vodi ovu zemlju.

Jučerašnji protest je pokazao da to nezadovoljstvo treba da se artikuliše u politički plan, da građani očekuju od nas iz opozicije da taj plan predstavimo i da žele garancije da će se on posle smene Vučića stvarno sprovesti.

„Savez za Srbiju prihvata tu vrstu odgovornosti. Smatramo da su platforma SZS od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće sedeti niko od nas lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto kada smenimo ovo zlo“, saopštio je Savez.

Kako navode, u narednom periodu pozvaće i druge kako bi zajedno formulisali taj plan.

„Pozvaćemo i druge kolege iz opozicije, javne ličnosti, sindikate i udruženja građana kako bismo na ovim osnovama zajedno formulisali plan koji ćemo predstaviti javnosti i iza koga bi trebalo da stanemo svi zajedno kao što stojimo i hodamo zajedno na protestima prethodnih osam nedelja“, saopštili su iz SzS.

(Adam Santovac, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar