U trendu

Odgovorno raspolažemo budžetom za životnu sredinu

Član Gradskog veća za urbanizam i stambene poslove Novog Sada Aleksandar Bašić poručio je danas da je Program raspodele budžetskog novca za zaštitu životne sredine u 2016. godini u tom gradu, kao i prethodnih godina, „u najmanju ruku odličan“.

Bašić je reagovao na današnje saopštenje novosadskog odbora Demokratske stranke (DS), u kojem je gradska vlast optužena da je „sačinila skandalozan program raspodele sredstava za zaštitu životne sredine u kojem, prilikom izrade, nije uzet u obzir i Program zaštite životne sredine za period do 2024. godine, koji je gradska vlast usvojila prošle godine“.

„Skandalozno je čime će se sve baviti DS u predizbornoj kampanji. Program raspodele novca za životnu sredinu je odličan, što je potvrdila i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) koja ga je već više puta proglasila najboljim“, poručio je Bašić u pisanoj izjavi koja je stigla sa adrese grada.

DS je danas ocenio i da je prošlogodišnja dodela sredstava za neprifitne organizacije u Novom Sadu u protekla pod sumnjivim okolnostima, na šta je Bašić odgovorio da je ponosan što je ove godine za njih izdvojeno 40 miliona dinara.

„Svega 10 odsto iz programa se izdvaja za NVO sektor i zato je program Novog Sada više puta proglašen najboljim. Jasno da su demokrate navikle na pranje novca, pa dok su mogli kroz ovakve programe su preusmeravali novac. Ova vlast to nije radila, niti će“, piše u njegovoj izjavi.

Dodao je i da je monitoring kvaliteta vazduha, vode i buke, koji je obaveza grada i za koji je DS rekao da je nedovoljno razvijen, sprovodjenjem javnih nabavki doveden u red.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.