Odloženo današnje sudjenje za ubistvo Tatona

Glavni pretres u ponovljenom sudjenju navijaču fudbalskog kluba Partizan Djordju Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu odložen je danas u Višem sudu u Beogradu.

Sledeći pretres zakazan je za sutra, 14. jun.

Danas je trebalo da budu saslušana dva zaštićena svedoka, kao i svedoci Aleksandar Jakovljević, Aleksandar Banjac, Predrag Simić i Slobodan Čenić.

Za svedoka će biti pozvan i advokat Aleksandar Aleksić, za koga Tatonova odbrana tvrdi da će dokazati da vlasnica frizerskog salona na Obilićevom vencu Svetlana Bubanja Bjelić, koja je na ranijem ročištu rekla da je videla kako Bris Taton skače u prolaz izmedju stepeništa i garaže nije dala istinit iskaz.

Prelić je u odsustvu bio osudjen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji 2014. godine tražio novo sudjenje.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osudjenih za ubistvo. Djordju Preliću i Dejanu Puzigaći kazne su sa 35 i 32 godine zatvora smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osudjeni na po 30 godina zatvora.

Taton (28) je pretučen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača Partizana. On je umro 12 dana kasnije od povreda.

(Beta)

Ostavite komentar