U trendu

Odloženo suđenje bez javnosti policajcima za „Potočare“

BEOGRAD – Pred Višim sudom u Beogradu danas je iza zatvorenih vrata nastavljeno suđenje dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine, kada je bio napadnut.

Sa ovog suđenja je na početku glavnog pretresa u maju isključena javnost.

Viši sud je krajem maja na predlog tužilaštva, odlučio da isključi javnost iz razloga “nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu”, jer će u toku postupka biti iznošeni poverljivi podaci i informacije koje predstavljaju službenu tajnu.

Sud, međutim, može u toku postupka da preispita svoju odluku i eventualno otvori postupak za javnost.

Sledeće suđenje je zakazano za 30. oktobar.

U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću, koji su za odbranu angažovali čak 10 branilaca – obojica po pet advokata.

Milan Dumanović i Mladen Trbović terete se za krivično delo odavanje službene tajne.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice još nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike