U trendu

Odluka Bundestaga velika stvar za Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da odluka Bundestaga o otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja u razgovorima Srbije i EU potvrđuje da je posvećenost Srbije reformama dobila punu podršku.

Stefanović je na vanrednoj konerenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da odluka Bundestaga predstavlja veliku stvar zajedno s pozitivnim ocenama Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je očigledno da je ispunjena reč koju je Nemačka dala premijeru Aleksandru Vučiću.

Odbor za evropska pitanja nemačkog Bundestaga danas je na vanrednoj sednici dao zeleno svetlo za otvaranje prva dva poglavlja u pristupim pregovorima Srbije i Evropske unije, saopštila je Fondacija Konrad Adenauer.

Predsednik Odbora za evropska pitanja Gunter Krihbaum saopštio je u pismu kancelarki Angeli Merkel da Odbor preporučuje da se prva dva pregovaračka poglavlja otvore na sledećem samitu u decembru, čime je, po tom pitanju, okončan parlamentarni postupak u Nemačkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.