U trendu

Odredjen broj uhapšenih odmah i pušten

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije razočaran što je odmah pušten odredjen broj uhapšenih u policijskoj akciji „Rezač“ i dodao da o tome odlučuju sudije.

„Ne, nisam razočaran, o tome odlučuju sudije“, rekao je Stefanović novinarima nakon obilaska završnih radova na revitalizaciji Vinogradske ulice na Novom Beogradu.

Kako je naveo, sudije odlučuju o tome da li postoje razlozi za zadržavanje, kao što su mogućnost uticaja na svedoke ili bekstvo iz zemlje.

„Ukoliko sud smatra da nijedan od tih uslova ne postoji, nemam ništa protiv. Policija se u to ne meša. Naš posao je da prikupimo dovoljno dokaza da ti ljudi budu u sudskom postupku“, rekao je Stefanović.

Dodao je da se borba protiv korupcije nastavlja svakog dana. „Neće biti nijednog dana gde ćemo mi stati ili razmišljati samo o nekim drugim problemima“, kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, to da li će biti novih hapšenja zavisi od saradnje tužilaštva i policije.

Stefanović je rekao i da nema novih informacija u vezi smene direktora policije Milorada Veljovića i da će o tome odlučiti u narednih nekoliko dana.

„Za sada nema ništa novo. O tome ću odlučiti u narednih nekoliko dana i odmah ću sazvati konferenciju za novinare“, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Beogradski mediji su 18. decembra preneli da će Veljović biti penzionisan, a Stefanović je istog dana rekao da će se povodom toga „narednih dana obratiti javnosti“.

Upitan šta je, prema njegovom mišljenju, bila najveća bezbednosna pretnja za Srbiju u 2015. godini, Stefanović je odgovorio da na sreću nije bilo velikih izazova koji bi ugrozili bezbednost.

„Ono što bih izdvojio je više od 600.000 migranata, što je svakako bio bezbednosno-logistički izazov za zemlju, ali su ministarstva pokazala da mogu da odgovore tom izazovu“, rekao je Stefanović.

On je naveo i pitanje terorizma u regionu, kao i terorističke pretnje Islamske države Balkanu, što je bio dodatni razlog za pojačane mere bezbednosti u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.