U trendu

Odredjen pritvor od 30 dana za trojicu osumnjičenih za ubistva u Glodjanu

Osnovni sud u Peći odredio je pritvor trojici ljudi osumnjičenih da su ubili tri osobe u selu Glodjane, u opštini Dečane.

U saopštenju suda se kaže da je osumnjičenima H.M, KM i M.M odredjen pritvor u trajanju od 30 dana nakon što je sud ocenio da postoji sumnja da su počinili krivična dela teško ubistvo i neovlašćeno držanje oružja za koja su osumnjičeni.

„Sud je usvojio predlog tužilaštva za odredjivanje pritvora, uzimajući u obzir visoku kaznu za krivično delo, činjenicu da svedoci i oštećeni još nisu saslušani, činjenicu da su okrivljeni u rodbinskim vezama, kao i imajući u vidu težinu krivičnog dela i okolnosti u kojima je delo učinjeno i velike posledice prouzrokovane u ovom slučaju“, kaže se u saopštenju Osnovnog suda u Peći i ocenjuje da u ovoj fazi postupka nijedna druga alternativna mera ne bi bila adekvatna.

Trojica pritvorenih, otac i dvojica sinova, su osumnjičeni da su 26. novembra u blizini sela Glodjane u opštini Dečane, iz vatrenog oružja ubili vozača autobusa i dvoje učenika starosti 16 i 17 godina.

//

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.