U trendu

Određena kontramera: Stop hrvatskom ministru odbrane?

Vlada Srbije će na sednici u četvrtak doneti odluku o zabrani ulaska u našu zemlju ministru odbrane Hrvatske Damiru Krstičeviću, piše Blic.

To će biti recipročna mera o kojoj se danima unazad spekuliše, a koja je posledica odluke hrvatskih vlasti da najpre zabrane ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu u Hrvatsku, a zatim i da ostanu gluvi na ustaške parole „Za dom spremni“ usred Jasenovca, u danu komemoracije žrtvama tog logora, piše list.

Kako saznaje Blic, razmišljalo se o tome da se mere zabrane ulaska u našu zemlju primene u odnosu na ministarku spoljnih i evropskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja se prva oglasila nakon što je Vulin dao izjavu.

Postojala je mogućnost da to bude i Tomo Medved, hrvatski ministar branitelja, ali je na kraju odlučeno da reciprocitet upravo to i bude – vi nama, mi vama.

„Oni su uveli meru zabrane našem ministru odbrane, mi ćemo njihovom. Reciprocitet do kraja. Krstičević je pre posete predsednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj izjavio da Vučić najpre mora da se izvini zbog “velikosrpske agresije“, pa da dođe u posetu. Konačno, on je jedan od dva ministra u Vladi Hrvatske koji je bio na komemoraciji osuđenom ratnom zločincu Praljku“, navodi razloge za ovakvu odluku izvor Blica iz vrha vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar