Održan još jedan sastanak dima za dijalog

PRIŠTINA – U Prištini održan još jedan u nizu sastanaka tima za nastavak đaloga sa Beogradom, kojem nije prisustvovao predsednik privremenih prištnskih institucija, Hašim Tači, ali je poslao svoje predstavnike, prenela je Koha onlajn.

Deo najuticanije opozicione partije – DSK i Pokreta Samoopredeljenje nastavljaju da bojkotuju rad ovog tima.

Sastanak je sazvao predsednika parlamenta Kadri Veselji.

Zeri onlajn piše da Tači drži u tajnosti sadržaj dosadašnjih susreta sa predsednikom Srbje Aleksandrom Vučićem u okviru Briselskog dijaloga.

Tačijeva kancelarija je prekoračila sve rokove za dostavljanje dokumentacije, koju je tim od njega tražio.

Kopredsedavajući Fatmir Limaj izjavio je ranje da očekuje da će Tači što pre predati tražene materijale, preneo je Zeri.

Poslanik DSK, koja bojkotuje rad tima, Naser Rugova, smatra da se Tači ne zamara mnogo oko tima, a nedostavljanje dokumentacije smatra neozbiljnim.

Uoči sastanka, Ljimaj je rekao da tim priprema platformu za razgovore sa Beogradom, koja će biti izraz jedinstva Kosova.

Zamenik premijera i kopredsedavajući tima za dijalog, navodi da će platforma biti glavni stub na kome će se zasnivati ceo taj proces.

Ljimaj međutim, nije precizirao da li će njome biti utvrđene „crvene linije“ u dijalogu.

„Biće to jedinstveni stav Republike Kosovo. To će biti dokument koji će biti vodič kosovske državne delegacije, institucija Kosova i tako će Kosovo imati jedinstvenu poruku, jedinstven glas u budućim razgovorima sa Srbijom“, kazao je Ljimaj za radio Slobodna Evropa.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike