U trendu

Ograda ne treba da pokvari odnose s Mađarskom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne očekuje da će njegov susret sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u sredu promeniti odluku o podizanju ograde na granici sa Srbijom, ali da to ne treba da pokvari odnose dve zemlje.

„Mislim da to nije dobro ni za Mađarsku, ni za Srbiju, ni za Mađare u Srbiji“, kazao je premijer, ipak, ističući da to ne treba da poruši dobre odnose dve zemlje.

„Mi treba zajedno da gradimo prugu, mi treba da pravimo infrastrukturne projekte“, kazao je Vučić gostujući na Televiziji „Pink“. 

Predsednik Vlade Srbije prisustvovaće u sredu u Budimpešti zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučić će se tom prilikom sastati sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom i premijerom Viktorom Orbanom.

Vučić je izjavio i da je tokom pregovora u ponedeljak sa predstavnicima Prištine u Briselu postignuto više nego što se očekivalo u oblasti telekomunikacija, a da je po pitanju Zajednice srpkih opština „borba u toku“.

„Uspeli smo da Srbija ima pravo ozbiljnog finansiranja (ZSO), to je vazan uspeh. Borili smo se za svaku reč i svaku zapetu“, kazao je Vučić .

On je kazao da Priština želi da Zajednica srpskih opština ima ovlašćenja nevladine organizacije, ali da se sa tim stavom kosi i Briselski sporazum.

O dogovoru u telekomunikacijama, premijer je rekao da će bazne stanice „Telekoma“ pripasti Srbiji.

Kometarišući briselske razgovore o energetici, Vučić je ponovio stav da Srbija neće dati svoju imovinu.

Prema Vućićevim rečima, nije poznato je kada će se pregovori sa Prištinom nastaviti.

Upitan o odnosima sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem i pravcu u kome će se menjati Ustav, Vučić je odgovorio da ne namerava da se kandiduje za predsednika, te da smatra da Nikolić dobro obavlja svoj posao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar